skip to Main Content

SERVICII

 De ce sa alegi o fatada ventilata?

 Acest sistem a fost creat, în primul rând, pentru termoizolarea eficientă a interiorului, iar acest lucru se produce datorită faptului că spaţiul dintre plăcile exterioare alea fatadei ventilate şi termosistem creează un strat de aer ventilat, de minim 30-40 mm, care îmbunătăţeşte eficienţa termică a clădirii. Astfel, sistemul de faţadă ventilată protejează structura peretelui şi creşte rezistenţa la variaţiile de temperatură ce se vor produce între mediul exterior şi cel interior.
În funcţie de plăcile exterioare alese, pe timpul verii, acestea pot reflecta şi căldura solară, astfel temperatura din interiorul clădirii va fi mai mică, iar în timpul iernii, termoizolaţia uscată previne răcirea excesivă a stratului suport.

Fatadele ventilate sunt parti constructive de cladire dintr-un material de placare fixat la o anumita distanta fata de perete prin intermediul unor structuri, de regula din aluminiu. Aceste structuri trebuie sa asigure fixarea materialului de placare preluand  incarcari specifice generate de greutatea placajului si  forta vantului trebuind totodata  sa reziste la intemperii si sa functioneze in conditii de dilatare sau contractare termica.
Materialele de placare sunt de o foarte mare diversitate prin compozitie, proprietati fizico-mecanice, proprietati chimice, dimensiuni,  alegerea  lor fiind atributul proiectantilor arhitecti.

Furnizorul sistemelor de fixare a placarii  va elabora tehnologia de montaj pentru fiecare aplicatie raspunzand cerintelor proiectului de arhitectura.

Un sistem de fixare a placarii are 2 parti principale, o substructura (partea legata de peretele cladirii) si  elemente de prindere a materialului de placare (partea care fixeaza placajul de substructura) care pot fi vizibile sau nu generand sisteme de fixare a placarii cu prindere vizibila sau invizibila.

Substructura este de regula alcatuita din:

  • console / modelul si marimea functie de aplicatie cu sau fara placute termoizolante;
  • organe de asamblare pentru prinderea consolelor de perete,  ex dibluri . conexpanduri, suruburi;
  • organe de asamblare pentru montajul profilelor suport (montanti) pe console, ex. nituri sau suruburi inox;
  • profile suport ( montanti) ex profile standardizate tip T , L etc.

Elementele de prindere a materialului de placare sunt de mare diversitate, ex. nituri si suruburi specializate din materiale necorodabile (cu capul la culoarea placajului), cleme, profile speciale, adezivi specializati etc.

Sistemele de fixare a placarii  pentru fatade ventilate se caracterizeaza prin:

  • adaptabilitate la materialele de placare de orice fel (piatra naturala si compozita, ceramica, materiale compozit tip bond, materiale compozit din hidroxid de aluminiu, metal in forma de placi plane si cutate sau casete, HPL, fibrociment si similar, lemn, sticla, placi din mase plastice, etc.);
  • adaptabilitate la stereotomiile diverse din proiectele de arhitectura;
  • greutate redusa facilitandu-se manipularile pe schele;
  • rapiditate la instalare datorata consolelor prevazute cu cleme de premontaj care permit pozarea provizorie a profilelor suport fara prinderi cu suruburi intr-o prima etapa;
  • rezistenta la coroziune, componentele sistemelor de fixare fiind din aluminiu si inox;
  • usurinta compensarii abaterilor de forma si pozitie ale cladirii;
  • asigurarea unei plaje mari a distantel de la perete la materialul de placare;
  • asigurarea spatiului de ventilatie necesar in limite largi functie de materialul de placare.

Sistemele de fixare a placarii, inclusiv termoizolatia fatadei, ofera toate avantajele unei fatade ventilate asigurand un mediu interior confortabil  si  contribuind substantial la economia de energie si eficienta utilizarii acesteia.

 Suntem o echipa bine pregatita si cu experienta necesara realizarii tuturor tipurilor de fatade ventilate :

Serviciile noastre

Back To Top